TAXA : 700lei echipa 3 pescari (obligatoriu) + runner (100lei) Concurs bazat pe CANTITATE-CALITATE (A-10 pesti, B-9 pesti, C-8 pesti, D-6 pesti)) 4 SECTOARE (A,B,C,D). LOCURI DISPONIBILE – 24 Punctează crapul comun,oglinda si amurul indiferent de greutate !
LOCUL 1 : 1800lei + CUPE + DIPLOME
LOCUL 2 : 1600lei + CUPE + DIPLOME
LOCUL 3 : 1300lei + CUPE + DIPLOME
LOCUL 4 : 1000lei + CUPE + DIPLOME
CAPTURA:1000lei + CUPE + DIPLOME (se cumuleaza)
LOCUL 1 sector CUPE + DIPLOME + sponsor
LOCUL 2 sector CUPE + DIPLOME + sponsor
LOCUL 3 sector CUPE + DIPLOME + sponsor
Premiile sunt valabile pt 24 de echipe. Plata avansului (400 lei) garanteaza participarea.
Persoana contact: Eduard Vrabie 0728.86.86.46
Se vor face 2 trageri la sorți, una pentru numarul de ordine, a doua pentru stand.
Adunarea pe balta Vineri ora 16.00; tragerea la sorți ora 16:30 , ora 18:00 START CONCURS ! Duminica ora 15.00 FINAL CONCURS ! Duminica ora 16:00 Festivitatea de premiere !
Concurs bazat pe CANTITATE-CALITATE , câștigă echipa cu cel mai mic numar de puncte . În caz de egalitate departajarea se face în funcție de CANTITATEA prinsă !
Regulament
1-Se pescuieste cu maxim 4 lansete la apa şi maxim 1 lanseta la apa folosita pentru marker, clipsare, sondare. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa.
2. Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea de plumb in caz de ruptura.
3. Se poate pescui cu plumb, momitor si plumb pentru pasta.
4. Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de par.
5. Se pescuieste si se nadeste doar in fata standului, locul pescuit se poate baliza cu marker (chiar si luminos). Lanseurile spre stanga sau spre dreapta, nu vor depasi directia liniei de delimitare a zonei de pescuit.
6. Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului, mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii, daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului. Echipa trebuie sa anunte imediat arbitrii si un vecin de stand daca au peste in drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu puncteaza.
7. Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 9 m.
8. Toate capturile se elibereaza, cu grija, dupa cantarire, de catre arbitru.
9. Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament.
10. Este interzisa iluminarea standului pe timpul noptii, cu exceptia luminii de cap si a luminii din cort.
11. Nu este permis focul deschis in cort.
12. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurentii trebuie sa nu mai aiba lansete cu monturi in apa. NADIRE
13. Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal.
14. Nu se poate folosi momeala vie. Pentru nadire este permisa folosirea mixurilor, semintelor, boilies-urilor si peletelor!
15. Bulgarii de mixuri, preparati folosind ingredientele de mai sus, trebuie sa nu depaseasca 60 mm in diametru.
16. Este permisa numai nadirea manuala. Se poate folosi doar bastonul de nadire (cobra), cupa de nadire, catapulta, lopata de nadire, spomb-ul sau racheta de nadire, precum si accesoriile PVA solubile (fir, sac sau banda).
17. Saculetii solubili, racheta de nadire sau spombul nu trebuie sa aiba diametrul mai mare de 60 mm.
18. Este permisa nadirea grea (cu racheta de nadire, spomb, catapulta, lopata sau cupa de nadire, etc) intre orele 10:00: si 16:00
19. Este interzisa nadirea in standurile invecinate.
20. Se admite nadirea cu seminte dar doar daca acestea sunt cel putin fierte.. – Prastia de mana cu bulgari de maxim 30 mm nu se considera nadire grea . REGULI DE CONCURS
21. Accesul vizitatorilor este permis doar intre orele 08:00 – 20:00.
22. Concurentii au voie sa paraseasca standul, doar pe timpul zilei. Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine. Pe timpul noptii concurentii pot parasi pista de concurs cu masina doar in caz de urgente si numai cu acordul organizatorului si cu instiintarea arbitrilor. In timpul concursului doar arbitrii pot circula cu masina.
23. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca in liniste. Este interzisa folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin.
24. Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de vecinii de stand, fata de concurenti si de arbitri.
25. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie tip cadita pe picioare (cradle), a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare obligatorii (minim 15 si maxim 3 saci pe pichet) si a spray-ului dezinfectant. Daca vreunul din aceste obiecte lipseste, echipa va putea incepe pescuitul in momentul remedierii situatiel. Se pot retine maxim 3 pesti intr-un sac de pastrare, daca pestii au greutatea individuala mai mica de 4 kg. (un sac nu va depasi in niciun caz 14 kg)
26. In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.
27. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final. Arbitrii au obligatia, sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui, inainte de afisarea clasamentului final. CANTARIREA
28. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglinda, ten (amur), indifferent de greutate.
29. Este interzis sa se retina pestii care nu fac parte din specii punctabile, cu exceptia obtinerii acordului propietarului sau organizatorului.
30. Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile. Capturile in pericol, sunt anuntate imediat arbitrilor, iar acestia vor lua decizia daca se va cantari suplimentar sau nu.
31. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav, din vina acestora, captura nu se puncteaza iar echipa va fi sanctionata.
32. Este strict interzis sa se retina sau sa se transporte pesti punctabili sau nu, in alte scopuri decat cantarirea
33. Pescarii pot solicita cantarire suplimentara in cazul unui peste mai mare de 10 kg (ziua) sau 13 kg (noaptea) – daca pestele in cauza nu are cel putin 10, respectiv 13 kg, va fi repus in sac si va fi cantarit la urmatoarea cantarire oficiala. Intre orele 19 si 7 este considerata noapte. Cantaririle suplimentare se fac in ordinea solicitarii acestora. Cu 30 de minute inainte de cantaririle oficiale si cu 1 ora inainte de finalul concursului nu se mai efectueaza cantariri suplimentare. Se pot cere cantariri suplimentare la 25 pesti
34. Cantaririle se fac dupa programul de cantariri stabilit de organizator si arbitri. Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator, la sedinta tehnica.
35. Fiecare cantarire la o echipa, se trece in fisa de arbitraj si se semneaza de catre arbitru si un concurent din echipa plus OBLIGATORIU un martor din alta echipa
36. Este obligatorie pastrarea capturilor in conditii cat mai bune. Se pastreaza un singur peste intr-un singur sac, (cu exceptia pestilor pana in 4 kg). Pestii se vor pastra fara lest, pietre sau alte obiecte puse in sac. La cantarire, concurentii vor depune pestii cu grija in salteaua de cantarire, asezata pe salteaua de receptie.
37. La efectuarea cantaririlor se vor prezenta toti pestii capturati pana in acel moment. Se interzice retinerea capturilor pentru a fi cantarite la cantarele ulterioare.
38. Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in timpul cantaririlor.
39. Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile.
40. Daca intervin alte probleme care nu sunt tratate in acest regulament, decizia se va lua de catre organizator Solutia se da in decurs de o ora de la semnalarea problemei. Orice contestatie se va face in scris si va trebui insotita de o garantie de 100 lei. In cazul in care contestatia se dovedeste a fi indreptatita, garantia va fi returnata.
41. Orice incercare de fraudare a rezultatelor sau a cantaririlor se va sanctiona cu eliminare directa din concurs. SANCTIUNI: Se sanctioneaza cu AVERTISMENT nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: 8, 10, 19, 21, 24, 25, 29, 30. Se sanctioneaza cu AVERTISMENT (si penalizare 50 kg) nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: 5, 7, 12, 22, 23, 27, 31, 37. Se sanctioneaza cu ELIMINARE din concurs nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte din prezentul regulament: 1, 2, 3, 4. 9, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 32, 38, 42, precum si cumularea a doua avertismente.
Premiile sunt valabile in cazul participării a 24 de echipe! NUMAI avansul garantează participarea in concurs si este in valoare de 400 de ron .
Telefon contact :0728.86.86.46 ACHITAREA taxei s-au avansul se poate face si prin cont bancar (contul se comunica la telefon). FIR INTINS !!!

Lasă un răspuns